PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Konferanse om hjertet og hjernen

Congress-Conference arrangerer 15. – 16. februar den 4. nasjonale konferanse om hjertet og hjernen på Oslo kongressenter. Her samles oppunder 300 spesialister fra sentrale faggrupper til felles oppdatering og gode diskusjoner.

Hjertet og hjernen er uløselig knyttet til hverandre og deler mange risikofaktorer for sykdom. Minst 25 % av alle hjerneinfarkter er forårsaket av embolier (blodpropper) fra hjertet, oftest på grunn av atrieflimmer. Mange hjerneinfarkter med uavklart årsak (“kryptogen etiologi”) skyldes trolig også atrieflimmer eller annen hjertesykdom. Motsatt kan hjerneslag påvirke og utløse alvorlige arytmier.

Det er tiende gang Congress-Conference arrangerer nasjonal konferanse om hjertet og hjernen og om hjerneslag for professor D. Russell.