Hjem

Velkommen til NFDVs høstsymposium 2017

Norsk forening for dermatologi og venerologi (NFDV) er fagmedisinsk forening for norske hudleger og venerologer og er en del av Den norske legeforening. Foreningen har om lag 280 medlemmer, både ferdige spesialister i hud- og veneriske sykdommer og leger som er under utdanning til spesialist. Rundt halvparten av medlemmene er privatpraktiserende spesialister, de resterende er i all hovedsak ansatt ved offentlige hudavdelinger og hudpoliklinikker ved sykehus.

NFDVs høstsymposium arrangeres nå for 9. gang, og både utstillere og møtedeltakerne har vært godt fornøyd med de tidligere arrangementene. Årets møte holdes på UBC Ullevål, som er et moderne kongresshotell med gode kommunikasjoner med Gardermoen og Oslo sentrum og i gåavstand fra Rikshospitalet.

Tema for årets møte er Sår, som kan ha mange årsaker og lokalisasjoner. Foredragsholdere er norske og utenlandske leger både i og utenfor hudfaget. Dette viser temaets bredde med behov for en tverrfaglig tilnærming.

Møte programmet starter med et lunsjsymposium om atopisk eksem, som sjelden gir sår i betydningen kroniske ulcerasjoner, men som gir betydelig kløe og en subjektiv følelse av «sår» hud. Vi ser frem til å høre hvordan kunnskapen om sykdommens patogenese kan gi grunnlag for nye terapimuligheter.

Det er lagt inn romslige pauser i programmet slik at firmaene får god tid til å presentere sine produkter.

Velkommen til et spennende møte!

Med vennlig hilsen

Petter Gjersvik

Leder, Norsk forening for dermatologi og venerologi